Chřestová sezóna.


Většina lidí se těší na jaro, kvůli tomu, že venku se vše začíná probouzet a je vidět, že i lidé mají lepší náladu. Více je to táhne ven do přírody nebo na první letní vyjížďku na kole, přece jenom zima byla dlouhá a každý má rád, když může doma nechat jednu vrstvu a užít si den jen v mikině. Můžete si, na zahradě udělat táborák a u něj si upéct první špekáčky, což je skvělí pokrm, který si v zimním období jen tak neuděláte. Nikdo nebude v zimně mrznout u ohně aby si udělal špekáčky. Proto je jaro tak skvělé, protože se můžete opět vrátit k věcem, které děláte tak rádi. Jízda na kole, opékání buřtů, jízda na bruslích, procházky v přírodě, a práce na zahrádce. Čím dříve se zahrada probere, tím dříve můžete začít se sázením a pěstováním nejrůznější zeleniny a ovoce. Po zimně, je potřeba půdu zryt, aby se pěkně provzdušnila, a pak do ní můžete začít sázet.

euro přepravka

Stejně tak jí můžete zkusit přihnojit, aby měla lepší živiny pro vaše semínka. K první zelenině, která vyrůstá na záhonech, je chřest, který můžete mít zelený, to je tak, když se chřest nezakrývá a má dostatek slunečních paprsků anebo i bílí chřest, který roste ve tmě pod hliněnými poklopy. Jedná se, stále o jednu odrůdu, jen se jinak pěstuje a má jiné podmínky. Pak máte ve výsledku dva druhy chřestu. Ke sbírání chřestu se používá euro přepravka, která je na sběr zeleniny nejideálnější.

euro přepravka

Můžete, skládat jeden chřest na druhý a tak vám vytvoří pěkné patra na sobě. Pak je stačí jen svázat a máte chřestové svazky na prodej nebo mohou posloužit vám na jídlo. Chřest je skvělým pokrmem, ale je jen jarní období a pak už neroste. Proto je dobré si v chřestové sezóně chřest koupit a udělat si z něj nejrůznější pokrmy, abyste se ho nabažili na celý rok. Pak už ho v obchodech nikde nenajdete ani jako mražený. Výborný je obalovaný na řízek nebo jako příloha ke steaku. Můžete ho podávat i jako předkrm vařený a politý holandskou omáčkou nebo obalený ve slanině. Receptů najdete hodně, a jestli jste ho ještě nikdy neměli tak ho vřele doporučujeme ochutnat.